Jobba eller inte...

Jag har pratat med en del personer som jobbat längre än mig och alla säger samma sak "Du är naiv när det gäller jobbet. Du måste lära dig att man inte har en lojalitet till företaget, ingen jobbar för att företaget ska gå bra. Alla jobbar för att tjäna mer pengar och enbart det." Är det naivt att tro att man ska gå till jobbet och tycka det är kul? Att jobba för att man tycker det är kul att bidra till att företaget går bra? För att man tror på deras affärsidé? 

Är det bara jag som blir ledsen när jag tänker på att människor inte ser på sitt jobb på det sättet?

Eller är det så som alla säger "Du måste sluta ta jobbet så seriöst, man jobbar för att leva, inte lever för att jobba."
Och ja, det är kanske sant men det är också sant att man äter för att leva inte lever för att äta. Men det betyder ju inte att man ska äta mat som inte är så god hela tiden.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Problemet är inte att veta om man ska jobba fÖr att leva eller inte...vad är livet ? det är sova, äta, jobba, träffa kompisar, fundera en familj , skaffa ett hus...för vissa människor det är resa, festa, dra p°a sig frimärker, fiska, jobba (som du) ovs...viktigast är att gÖra vad man vill även vissa människor tycker inte om det. Speciellt i jobbet: det är jobbigt när man är ambitiös, du ska jobba mer seriös efter!

Men man gör vad han vill om sitt liv! viktigast är att ha roligt och vara lycklig i jobbet ( vi passerar ungefär 7 timmar varje dag..), med familjen, för alla saker faktist...

efter, m°anga saker utvecklar med tiden!

hoppas att du inte ska jobba för att bara äta som vissa i frankrike...

2009-01-13 @ 21:06:46
Postat av: Anna

Jag, en som inte har jobbat så särskilt länge, tror såhär: Klart man ska må bra av att gå till jobbet, precis som sägs i den tidigare kommentaren så tillbringar vi en stor del av våra dagar där. Och det är klart att det går lättare att trivas om man känner att det är nåt slags mening med att man är där och att man gör någon nytta. Sen måste det ju inte vara att man älskar företaget till 100 % och står för allt som de står för i alla lägen, men som sagt, det är klart man vill bidra med nåt som är värdefullt. Men sen tror jag att det viktiga är att tvingas du välja mellan mänskliga relationer och jobbet eller mellan fysiskt välmående och jobbet, så får aldrig jobbet vinna. Det är då jag tror man är illa ute. Folk som jobbar inom äldrevård eller med palliativ vård brukar säga att när patienterna ser tillbaka på sina liv och tänker på vad de skulle ha velat göra annorlunda så är det aldrig någon som önskar att den hade tillbringat mer tid på kontoret.

2009-01-19 @ 11:34:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback