Inställda flyg....

Att hitta matchande tåg och flyg från Skavsta är inte så enkelt. Min lösning är att jag kombinerar hänga med Sthlms-kompisar med mitt resande. Så sagt och gjort, jag satte mig på tåget till Sthlm 17:30 igår kväll. Hade en mysig kväll och satte mig på bussen 8 i morse för att ge mig av mot flygplatsen. Efter ca 3 timmar på språng checkade jag in och hängde vid gaten. Flyget blev försenat och sen försenat en stund till och en stund till. Tillsist säger de att flyget är inställt pga dimman (liksom alla andra flyg). Jaha.... Jag promenerar iväg mot en servicedesk, tänkte att nu ska det bli intressant. Alla säger att Ryanair är bra tills det händer nåt, då är allt omöjligt. Jag tog ett nummer, 30 nummer före mig, okej, ... vänta, vänta, vänta.... Jag väntade i två timmar sen var det äntligen min tur. Vid det här laget hade jag dock insett att det var likabra att ge upp, nästa flyg skulle inte gå förens i morgon och med tanke på att alla ville boka om skulle det troligtvis vara fullt när jag kom fram, från arlanda var alla plan också fullbokade. Det fanns inte så mycket mer att göra än att fråga vad som hände nu. Damen upplyste mig om att jag kunde ta måndagsflyget eller ett flyg med mellanlandning under morgondagskvällen. Mitt andra alternativ var att jag skulle få pengarna tillbaka, "jaha, bara för ditvägen då?" frågade jag, helt övertygad om att det var så det var... "Nä, för båda vägarna" svarade hon. Jaha, tänkte jag förvånat men var fortfarande skeptisk... " Men hur mycket får jag tillbaka då?", svaret var för henne självklart "allt som du betalat".

När jag gick såg jag dem med 300 nummer efter mitt....


Så nu sitter jag här på tåget på väg hem igen. Besvikelsen ekar i hjärtat, jag kommer komma hem ett dygn efter jag åkte och har i princip varit på resande fot hela tiden. Det känns helt klart drygt. Men jag försöker se det positiva i att jag åtminstone fick mina pengar tillbaka, Ryanair är kanske inte så ila ändå (borde iofs inte säga nåt innan jag verkligen sett pengarna på mitt konto). Nu är det dags att undersöka om reseförsäkringar kan hjälpa mig med tågbiljetter och likande. Jag ska också försöka uppfinna en teleporter när jag ändå håller på att grotta ner mig i saker....


Flygöron

Mina öron tycker inte om att flyga, så är det bara. Från första gången jag flög så har jag haft jätteont i öronen när jag landar. Första gången fick jag tipset om att ha huvudet mellan benen för att få mer blod i hjärnan och inte bli lika uppstressad. Dessutom är trycket lägre på golvet av någon anledning. Så det har jag gjort... halvt legat på golvet på varenda förbaskade flygning jag gjort och ändå har jag gråtit. Jag har testat allt, allt från pappersmuggar på öronen (jag tror fortfarande den flögvärdinnan drev med mig) och akupunkturpunkter till mer traditionella näsdroppar och specialöronproppar. Men inget funkar, det där med att tryckutjämna fungerar enbart för mig när jag är på land helt enkelt.

I höstas fick jag nog, jag flyger så pass ofta både i jobbet och privat att det var dags att söka lite hjälp för det här. Jag gick till en doktor som skickade mig till en öronspecialist. Öronspecialisten undersökte mig med långa slangar upp i näsan och kittlande tångar i öronen. Men nejdå, det är inget fel på mina öron. Däremot fick jag en ökad dos av mina flygtabletter och en kortisonnässpray som jag ska använda dagligen en hel vecka innan jag gör en flygning. Jag testade det här för första gången i julas, trodde inte så mycket på det. När väl flygdagen kom var jag störtförkyld och väldigt nervös. Vanliga människor får ju ont i öronen när de flyger förkylda, hur skulle det då gå för mig. Jag flög och det gjorde lika förbaskat ont som vanligt och jag surade för oduglig medicin. Men när jag sedan flög hem hade jag hunnit bli frisk och plötsligt hände ett under. Jag kunde sitta raklång under hela landningen och jag kunde tryckutjämna. Sedan dess har jag flugit några gånger och det har fungerat lika bra varje gång. Jag hoppas det håller i sig för isåfall är det ju fantastiskt.

Hurra för medicin och specialister!