"Man är inte bättre än sin senaste prestation"

För en vecka sen gjorde jag ett antal tester och lärde mig mer om mig själv. Jag fick bland annat veta att jag inte är speciellt kreativ (Jo tack.. jag älskar att pyssla men lyckas aldrig hitta på vad jag ska göra). Jag är inte heller speciellt bra på huvudräkning. Testaren funderade på hur det kom sig att jag inte tyckte om siffror och huvudräkning när jag jobbar med ekonomi. Jag försökte vänligt men bestämt förklara att jag inte förstår meningen med att räkna ut slumpvisa tal (sånt fick man nog av på mattelektionerna) utan att jag gillar siffror som betyder något. Dessutom förstår jag inte varför jag ska hålla på med huvudräkning när jag alltid har med mig en miniräknare som kan göra det åt mig. Slöseri med tid!

Mer positivt är att jag är logisk, observant och har god simultanförmåga. Folk brukar hävda att jag är ologisk ibland men nu har jag svart på vitt att jag inte är det... i alla fall om man ska tro på tester :P

Jag gjorde också ett så kallat MBTI-test. Om du inte gjort ett sådan rekomenderar jag det. I princip alla som jag pratat med har känt igen sig väl i personlighetsbeskrivningarna. Exempelvis här kan du göra ett sådant test:
http://keirsey.com/swd.html.

Testaren kom fram till att jag är en INTJ-personlighet. Ungefär 1% av världens befolkning är som jag så jag är ganska ovanlig :) Det är skrämmande att läsa resultatet. Jag fick kolla i en bok och läsa om mina styrkor och svagheter, det kändes verkligen som det var skrivet till mig. Boken skrev om att INTJ är perfektionister som ställer höga krav på sig själv och andra, att de är ambitiösa och kräver resultat. Det stod också att INTJ är systematiska och ser helheter förutom under stress då de blir väldigt förvirrade och besatt av små detaljer som de i vanliga fall inte bryr sig om.

Det stod också att de älskar att lära sig nya saker och att fritidsintressena sällan handlar om avslappning utan snarare krav att lära sig nya saker. Det stod också att INTJ är väldigt kritiska och kan uppfattas som hårda och kalla. Det var något som jag funderade länge på och tyckte att så kan det väl inte vara. Sen pratade jag med lite folk i min närhet och de försökte snällt säga att jag betydligt oftare kritiserar än ger beröm, precis som det stod i boken… Lite otäckt när man väl börjar tänka på sånt. Jag menar inget illa jag gillar bara att vara rak och ärlig.

Något som jag fastnade för i beskrivningen var vilka jag trivdes att jobba med. Det stod såhär ”INTJ jobbar bäst med de som har samma motto som hen ”Man är inte bättre än sin senaste prestation”” Det stämmer så bra! Jag älskar det där mottot för så är det verkligen. Man bedöms alltid efter sin senaste prestation. Har du lyckats med din senaste uppgift är du bra, har du misslyckats så är du inte bra. Kanske inte riktigt så svart eller vitt men nästintill i min värld.

Jag lät min sambo göra ett test också för att se vad han var för personlighet. Han fick ESFP, inte en bokstav gemensamt. Jag vet att vi är väldigt olika så det var spännande att resultatet blev så, men det roligaste var ändå när vi läste vilka personlighetstyper han passar ihop med:

”There is an affinity of the INTJ "scientist" for the ESFP exciting entertainer. This type of mating, however, is so infrequent as to be a mere academic interest (the INTJ is a mere 1 percent of the population and, furthermore, rarely comes in contact with ESFP).”

Bryssel

Jag har också varit i Bryssel. såsom de flesta andra i vår kära FS. Till en början var det jätteroligt och spännande. Jag har aldrig varit där tidigare och blev väldigt förundrad av staden. Det var enorma kontraster överallt, många gamla hus med snirkliga detaljer och om man bara vände huvudet kunde man se stora glaskalosser precis brevid.  Vänd huvudet ett halv varv till så har man slumkvarter med trasiga byggnader. Helskumt!

Vi var i parlamentet, på svenska represenationen, Actis och NBVs kontor för att lära oss mer om EU och hur vi kan påverka politiken. Jag har egentligen aldrig varit så intresserad av den alkoholpolitiska delen av vårt arbete men ju mer jag lär mig desto mer spännande är det och jag får massor av idéer om hur man kan arbeta. Spännande är det!

På fredagkväll slutade det roliga... jag kände att jag inte mådde speciellt bra och efter att ha spytt i parker (ny erfarenhet som jag trodde jag skulle slippa som nykterist) fick jag ta mig tillbaka till hotellet och där blev jag liggandes resten av helgen. Mina rumskamrater flyttade ut och jag har nog aldrig känt mig så ensam och liten... det är tur att det finns några änglar i FS som tog hand om mig, tack till er!

Som tur var så mådde jag lite bättre på söndagmorgon så att jag kunde ta mig hem utan större problem. Men kroppen tog enorm stryk under det där dygnet och det var först i går som jag lyckades äta normalt igen. Bland det värsta av allt var ju att jag missade hela mötet. Vi hade ju så många viktiga frågor på dagordningen och jag fick inte var med och tycka till. Men efter att ha läst protokollet verkar ju det mesta var vettiga beslut ialla fall :)

Allra mest sved det i mitt kassörhjärta när jag insåg att vi varit tvungen att boka extra rum eftersom de isolerade mig... onödiga utgifter är det värsta jag vet!

"Det är lite mycket nu"

Jag har funderat på uttrycket "Det är lite mycket nu". Jag använder det väldigt ofta som ett svar på "när kommer du upp nästa gång?", "Ska vi ses i helgen?", "Varför har du inte uppdaterat din blogg på en månad?", "Kan vi ha möte nästa vecka?" eller helt enkelt " hur mår du?"

Men det är ju ett så konstigt uttryck (förutom det faktum att man använder lite och mycket i samma mening) för det är väl alltid mycket? I alla fall hos mig. På nåt sätt borde man ha anpassat sig och flyttat sin gräns för vad det kan hända på en vecka för att det ska vara en vanlig vecka och inte en vecka när det är "lite mycket".  Men jag tror inte jag gjort det, jag är nog fortfarande kvar i tiden innan FS-uppdrag, högskoleplugg, jobbsökande, lokala engagemang och eget hem.

Så jag ska nog tänka en gång extra innan jag säger att det är lite mycket nu... det är nog som vanligt fast det känns som mycket..