Lektion nummer 1

Idag har jag haft min första riktiga lektion efter veckans övningar och egenarbete. Vi pratade franska större delen av lektionen och jag förstod det mesta. Dessutom så fick jag berömm för mina texter och vi gick igenom de grammatiska felen som jag gjort.


En utav de roligaste kommentarerna som min lärare sa var att franskan är ett sexistiskt språk. Hur menar du undrade jag? Jo, det är mycket fokus på maskulint och feminint, det är dessutom alltid lättare med de maskulina och om det finns en konflikt vinner alltid de maskulina. När jag tänkte efter är det sant och min lärare funderade om han inte borde hålla en föreläsning om det. Spännande!

 

Det mest spännande med lektionen var att jag verkligen inte ville gå hem och att jag svävade på moln efteråt. Det känns så roligt att äntligen vara igång på riktigt och att det går framåt. Jag tycker verkligen om att lära mig nya saker och förstå sambanden. Längtar redan till nästa lektion

 


Var är logiken?

Om man absolut inte får döpa en glass till Nogger Black. Hur kommer det sig då att man får döpa en hudrengöring för Blackhead eliminating? En stilla undran en måndagskväll

Första uppgiften: Bröllop

Förra veckan var välfylld och fylld av stor press. Men efter allt slit kring det ena och det andra, både privat och på jobb så blev det en vacker helg. Att få bevittna en utav sina bästa vänners bröllop var en stor ära.

 

Nu kan jag dock inte låta bli att tycka att det är ganska skönt att det är avklarat. Att alla uppgifter lagt sig och all nervositet har släppt. Nu ska jag försöka fokusera på min nya kurs. Min första uppgift blir att skriva en text om helgen. Det ska jag roa mig med i kväll samtidigt som jag städar undan allt pyssel som hamnat över hela lägenheten efter förra veckans bravader.


Nu är det dags

Jag har låstas länge men nu är det på riktigt. Nu banne mig ska jag börja min resa för att lära mig kärlekens språk.

I går blev jag inskriven på franskakursen. Jag hade ett möte med läraren som tittade på mig och frågade ”Du har alltså inte läst franska på högstadiet utan bara själv?”. Ja, svarade jag och insåg att det kanske verkade lite konstigt. Han hade svårt att bedöma i vilken nivå vi skulle lägga mig. Att plugga själv gör att man inte har en bra struktur. Vissa utav bassakerna kan jag inte alls medan jag däremot kan betydligt svårare saker. Ingen ordning alls med andra ord.

Det var roligt att träffa läraren och jag tror att han tyckte det var roligt att träffa mig. Jag är så engangerad i det här. Jag vill verkligen och jag ska få allt att gå ihop.

En timme senare gick jag hem med 6 stycken fransktextade filmer, studiehandledning för nybörjarkursen och fortsättningskursen, grammatikhäfte för fördjupningskursen och inloggningen till skolans portal. Vi har bestämt att jag ska jobba själv, skriva texter om precis vad jag vill ungefär var tredje dag och skicka dem till honom. Jag ska prata franska i telefon regelbundet och sedan kör vi 2-3 kapitel per tillfälle vi träffas istället för 1 i veckan.

Jag är peppad, jag längtar. Jag är trött på frustrationen och jag är trött på att inte förstå allt. Men jag ska samtidigt försöka att inte ha för höga förväntningar. Läraren träffade mig i bara en timme och trots det sa han ganska snabbt ”Du får inte ha för höga krav”. Vissa saker förändras aldrig.

På kvällen, när livet tog över och jag insåg att jag inte skulle hinna titta på en film förens i nästa vecka kände jag mig deppig. Jag fick tipset om att lyssna på Hakuna Matata och startade Spotify. På Spotify fanns Hakuna Matata på väldigt många olika språk, jag lyssnade på dem alla och insåg att är det något språk man ska lära sig så är det just franska. Med ett leende på läpparna, studiehandledningen i högsta hugg och Hakuna Matata snurrandes i huvudet somnade jag gott på kudden.

Hakuna Matata,
Mais quelle phrase magnifique!
Hakuna Matata,
Quel chant fantastique!