Världens sötaste

Nyss kom en kollega till mig och frågade om det inte finns något på konditoriet som jag äter (Jag äter ju oftast GI-mat). Han fyller år och hade köpt tårta till eftermiddagsfikat men nu ville han gärna fixa nåt till mig också. Så glad man blir när folk bryr sig :)

Folkrörelsekänsla

Både Sofia Ivarsson och Andreas Ericsson har nyligen bloggat om folkrörelseanda och jag kan inte göra annat än att hålla med. Säga vad man vill om rörelseidol men det va rlängesen jag skrattade så mycket och trivdes så bra. Det var avslappnat, man behövde inte göra bort sig om man inte ville och ja... nä... det finns nog inga bra ord för det som hände. Man måste nog ha varit där för att förstå hur tokigt allt var. Det är så skönt när man kan fälla kommentaren " om någon utifrån såg detta skulle man kunnamissta det med värsta fyllefesten" och inse åter igen att man kan ha minst lika roligt på nyktra grunder :)

Sen är det då Pumpen. Jag älskar denna galna frågetävling med toksvåra frågor på kort tid. Jag var med i min moderföreningslag i går och höll till på biblioteket. En timme av panik och toksökande är så otroligt roligt. Det gick ganska bra för oss i år. Vi satsar inte direkt på att vinna utan gör det mest för att det är roligt men i år kom vi högre upp än vi brukar och det var ju såklart roligt.

Jag brukar köra med min förening där hemma och det är också en mysig känsla. Där är vi väldigt få, det är i princip bara jag som kan hantera en dator, vi har supersegt internet och håller till i vår föreningslokal. Det häftiga där är de gamla människorna som tar med sig massor av böcker men sen knappt använder dem för att de kan svaren på frågorna utan att behöva leta. Helt galet!
Pumpen var lite charmigare innan internets tid men det är fortfarande en utav de bästa folkrörelseaktiviteterna  på året.

Årets budgetprocess är över...

Nu är årets budgetprocess över och jag måste säga att jag är väldigt nöjd. Jag och de andra i styrelsen har lärt oss av våra misstag förra året och kunde därför genomföra en betydligt snabbare och bättre process i år.

Jag tycker det är skönt att styrelsen har tänkt mer på helheten än enskilda intressen, något som kan verka självklart men som inte alltid är så enkelt. Budgeten har vi lyckas balansera på ett snyggt sätt och samtidigt har vi tagit hänsyn till att vi kommer att få mindre pengar att röra oss med framöver. Det känns toppenbra! Jag gillar budgetprocessen, det är roligt när styrelsen tänker till och kommer med nya idéer.
Det är också otroligt bra när vi utgått från våra kongressmål och arbetar hårt för att hitta de bästa och mest kostnadseffektiva sätten att uppnå dem. Med den nya budgeten tror jag vi kommer långt!
Nu är det ett helt år till nästa process, kanske är jag med och driver den, kanske inte. I vilket fall som helst tror jag att den kan bli ännu bättre om man tar vara på erfarenheterna som finns.

Sen kanske vi inte vann innebandyn men det handlande nog främst om att vi i god prioriteringsanda lagt vår energi på en toppenbudget istället för på innebandy :P