Nykter på fest

Nu har vecka 39 här, veckan när jag knappt kommer vara hemma  utan resa runt överallt. Jobbigt men väldigt roligt! Resandet har börjat så nu sitter jag hemma hos mina föräldrar, det är så otroligt skönt att vara här. Bara man stiger innanför dörren blir man helt lugn och trygg. Härlig känsla!

Anledningen till att jag är här var för att jag har spenderat dagen på Teamträff med team Norr. Vi var i Gävle så det kändes lite onödigt att bo på hotell när jag kunde sova här. Det var föresten väldigt trevligt på teamträffen, det var trevligt att träffa en massa för mig nya konsulenter och få lite pejl på läget.
Det var ett väldigt härligt gäng så jag ser framemot att vara deras "fadder". Dessutom är det roligt att höra att det finns så många spännande projekt som är på gång ute i landet.

I helgen var jag på fest och det var riktigt trevligt. Har varit på fest med kören så pass många gånger att de vet att jag är nykterist och de flesta som velat diskutera och argumentera om det har redan gjort det. Det är skönt att det är så för bland det värsta jag vet är när människor tror att bara för att man är nykterist så vill man alltid propagera för nykterhet. Jag går på fest för att ha trevligt och slappna av precis som alla andra människor, men jag gör det på ett annat sätt. Jag vill inte sitta och tjafsa om varför jag inte dricker, den diskussionen kan man ta någon annan dag under andra förhållanden.

Ekonomi=tråkigt?

Det går redan utför, inte uppdaterat bloggen på tre dagar, fy på mig!
Jag undrar vad jag egentligen har gjort de senaste dagarna... få se nu... jag har läst FS-bilagor, fått igång ekonomisystemet och försökt lära mig det, shoppat, haft möte med Kamratstödsgruppen i Västerås inför ett framtida samarbete, varit på UNF-träff, pluggat en massa, städat och sånt.
Med andra ord har jag nog gjort en del bra saker oxå :)

Jag har funderat mycket på UNFs ekonomi de senaste dagarna och känner att jag vill bolla idéer med någon, det borde väl finnas nån här i världen som är intresserad av ekonomi? Det är så tråkigt när alla, i alla olika åldrar och konstelationer,  suckar så fort man tar fram en ekonomisk redovisning. Det borde bli ändring på det tycker jag!

Kom just på att det är fredag föresten, det känns som måndag.... lite för mycket tråk som ska göras i helgen... men men.. på lördagkväll är det iaf körfest, tjo! Och på söndag komemr världens bästa Anna på besök *längtar*

Öva på att prata i telefon

Idag har det varit en bra dag, fått mycket bra gjort samtidigt som jag hunnit spendera en massa tid med Daniel. Det är tråkigt när man bor tillsammans och ändå knappt hinner ses. Jag var tvungen att sätta resförbud på mig själv den här veckan och det känns faktiskt riktigt bra även om jag längtar efter nästa vecka när jag ska få åka runt lite och träffa massa roliga människor.

Idag har jag också övat på att prata i telefon... jag är nämligen livrädd för att prata i telefon med främmande människor, det är så otäckt på något vis. Men jag övar och i dag gick det ganska bra. Har pratat med vår nye utskottsmedlem, ska bli trevligt att träffa henne i nästa vecka.

Kvällen spenderades framför "debatt", var ju tvungen att heja på Carina. Jag tycker hon skötte dig jättebra, hon fick ju inte säga så mycket tyvärr men jag beundrar henne som klarade av det överhuvudtaget. Jag blev nervös bara jag såg namnen på de övriga debattörerna i tidningen. Go Carina!

Blää för nationalekonomi

Dagen började inte speciellt bra... jag hade dugga och kände mig ganska väl förberedd men när jag väl fick duggan i handen hade min lärare gjort om hela upplägget i jämförelse med hur det varit innan och vad vi förväntat oss. Det gjorde mig mycket irriterad! Ser inte fram emot tentan, ekonomi i all ära men fy tusan för nationalekonomi!

När jag kom hem låg ett brev på golvet, det var från den förre förbundskassören och innehöll en massa skojjiga dokument. Så jag har spenderat eftermiddagen med att titta lite på det, funderat över lite ekonomiideer, kollat lite ekonomirapporter samt pratat i telefon med Robert och Jonte. Känns skönt att kunna bocka av lite saker på att-göralistan. För mycket har hamnat på hög den senaste veckan :(

Vi har oxå köpt en garderob idag, tjo, äntligen ska alla kläderna få plats! Typiskt nog måste man bygga ihop den oxå och det hinner vi inte i kväll eftersom det är CSI-dags och efter det blir nog grannarna lite less om vi hammrar för mycket.


Slödag

Idag har det inte blivit speciellt mycket UNF-saker gjorda, har bara läst lite mail och filurat på hur Skype fungerar....

I övrigt har det varit en ganska slö dag, jag har inte gjort så mycket mer än att plugga. Eller föresten, jag har ju varit och röstat också såklart! Man måste ju uttnyttja sin rätt att rösta när man väl har fått den tycker jag.  Hoppas ni också har gjort det.

Ojoj... vad klockan går, det börjar bli dags att slita sig från datorn och göra lite nytta.

Bloggdags istället för läggdags

Jag är totalt urdålig på att skriva dagbok... men en blogg är kanske inte direkt en dagbok, nåväl, det visar sig väl hur länge det här fungerar :)

Idag har jag roat mig med att åka på utskottsmöte i Stockholm och det var där den smarte Andreas äntligen fick mig att förstå varför blogg är bra. Så därför testar jag om han har rätt.
I övrigt gick mötet bra, vi försökte mest strukturera upp arbetet och det känns bra att vi är på gång.
När jag ändå var i Stockholm skulle jag få min kassörsdator, det fick jag och mitt tips till er alla är att inte ta hand om en dator när ni ska åka runt runt i stan. Det är inge roligt att kånka runt på en stor kartong med en värdefull maskin i. Men det gick bra trots diverse konstiga blickar.

När jag kom tillbaka hem skyndade jag iväg för att sjunga på Kulturnatten. Det var jättekul och gick väldigt bra. Passade oxå på att äta middag med en del ur kören och ha allmänt trevligt.
En utav UNFarna i Västeråsföreningen skulle vara med i en dansföreställning på Konserthuset vilket resulterade i att det var flera stycken UNFare som var där och kollade, det tycker jag är bra, man ska ställa upp för varandra!

Väl hemma efter en lång dag skulle jag äntligen få kolla runt lite på kassörsdatorn men till min stora besvikelse lyckades jag inte få igång ekonomisystemet... Kanske låter konstigt i andras öron men jag hade verkligen längtat efter att få kika runt lite i det, nåväl, jag är ju trots allt kassör så jag borde få längta efter sånt :)


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!