Ett steg närmare drömmen

För ungefär två år sedan skrev jag det här inlägget.
http://tevvie.blogg.se/2006/june/drommen-om-stress.html
Där beskrev jag om min långvarig dröm om att chefen skulle säga "Jag behöver dig i London i morgon" och att jag skulle gå hem och hämta min alltid packade väska. Förra veckan sa min chef, visserligen inte den där meningen exakt, men i alla fall: "Det vore bra om du kunde åka till Birmingham nästa vecka och representera oss. "
Så jag gick hem idag och packade min väska, vilket går ganska fort eftersom jag faktiskt har en väska alltid packad med grundpackningen. Det är en häftig känsla när drömmar börjar gå i uppfyllelse. Men framför allt är det häftigt att få upptäcka nya ställen och nya kulturer hela tiden. Vi får se hur det går och som min kollega sa om det finns några kakor som faller mig i smaken. Det viktigaste när man reser, kolla kakutbudet ;)

Livets utmaning

På ett utvecklingssamtal en gång fick jag höra att min förmåga att säga nej uppskattades, att jag vågade sätta mig själv först och sätta gränser. Jag ser det som en utav de störra utmaningarna livet. Jag, liksom så många andra, vill gärna göra allt här och nu på en gång. Dessutom är  det lätt att fastna i fällan att man ska vara alla till lags. När jag hamnar i såna situationer brukar jag stanna upp i några minuter och tänka igen.
Om jag tackar ja till de saker som jag egentligen inte vill, inte känner att jag kan prioritera eller har kraft till, hur bra presterar jag då? Troligtvis inte speciellet bra. Då är det  bättre att säga nej.

När jag bodde på ett hotell för längesen fanns en reklamlapp på rummet. Jag har den på mitt nattduksbord numera och läser den när det känns motigt. Tror att jag skrivit av den här förr men den tål att upprepas:

" Säg nej,
Livet är fullt av möjligheter, men det går inte att ta vara på alla. Ibland är det enda rätta att strunta i allt och bara göra det som faller dig in. Slappna av och ta dig tid att bara njuta av det goda i livet tillsammans med de du har omkring dig. Låt inte andra ha kontrollen över hur du lever ditt liv. Ställ inte för höga krav på dig själv"