Pirates of the caribbean

Snart har POTC 2 premiär i Sverige... i USA har den redan varit och i UK är det på måndag. Det har kliat i mina fingrar länge nu och snart är det dags. Jag och Daniel försöker komma på hur vi ska göra upplevelsen så bra som möjligt. Det är ju omöjligt att toppa upplevelsen runt ettan ju. 

Som en del utav er vet så var ju vi på världspremiären av POTC på Disneyland i LA 2003. Det var nog det häftigaste jag varit med om! Bara själva idén med att ha bion på Disneyland under en stjärnfylld himmel och med världens största widescreen var urhäftig.
http://www.laughingplace.com/News-PID507210-507224.asp . Bilderna ger mig fortfarande rysningar. 

I år blir det väl inte lika häftigt men premiärvisning lär det blir iaf och uppladdning med ettan innan.

Om ni inte sett den så är det på tiden!

Drömmen om stress?

När jag gick i gymnasiet blev jag skickad till skolans kurator eftersom man trodde att jag var på väg att bränna ut mig. Jag hade sedan länge en bestämd uppfattning om hur jag ville att mitt framtida yrkesliv skulle se ut. Jag förklarade för kuratorn att min dröm var att stressa längs gatorna med take-away kaffe i högsta hugg och väskan fylld utav mappar och pärmar. Jag berättade om drömmen att alltid ha en weekendväska packad och att kunna acceptera beskedet "jag vill ha dig i London i morgon". Kuratorn skakade på huvudet och undrade varför jag drömde om ett liv med stress, förmanade om att det var farligt. Då kunde jag inte svara men det kna jag nu eftersom drömmen kommit allt närmare.

Jag mår bra av att ta min take-away chai latte (Kaffe har jag ännu inte accepterat) och kasta mig på ett tåg. Att sitta där med min lap och jobbar. På Sthlms central kommer pulsen allt närmre. Jag gillar att slänga väskan över axeln och ge mig ut i vimmlet, promenera med raska steg mot mitt mål.

Visst, det är ett högt tempo men det det är skillnad mellan stress och puls. Jag gillar pulsen, den ger mig energi, triggar mig framåt.

Idag skulle jag kanske inte säga att jag vill ha ett stressigt liv, men ett liv med högt tempo, det mår jag bra av. Och det var nog det som jag ville förmedla den där gången i gymnasiet också. Jag behövde bara få uppleva det först för att kunna sätta ett bra ord på känslan. Puls.

Anledningar att fira

Det finns en hel del anledningar till att fira i mitt liv just nu. 

Nummer 1: Jag har fyllt år, har blivit hela 23 år gammal nu och det känns bra. Jag är fortfarande i den åldern att jag tycker det är roligt när folk tycker jag se äldre ut än vad jag är och blir besviken när folk tror jag är yngre än vad jag är.  Jag vaknade i Torshälla på min födelsedagen eftersom jag var på vikingaspel med kören. Till frukost sjöng kören för mig, det var härligt. Inte varje dag som en hel kör sjunger för en :) Daniel kom på besök också och på kvällen lagade han tre-rätters middag till mig. Urmysigt!
Senare i veckan firade jag lite grann med släkten hemma hos mor och far också. Alltid mysigt att umgås med släkten! Mamma hade dessutom ansträngt sig och bakat GI-tårta till mig. Det gjorde mig glad.

Men fylla år gör man ju trots allt varje år, vad man inte gör varje år är att avsluta sina högskoletudier!

Nummer 2: Jag har uppnåt mitt mål, "ekonomie magisterexamen i företagsekonomi samt filosofie magisterexamen i informatik", det kommer det stå på mina examensbevis :)
Uppsatsen är klar, oppositionen gick över förväntan och våra oppontenter samt seminarieledare klagade bara på småsaker. 4 års studier är äntligen över och det känns både underbart och skrämmande.
Jag har gått i skolan de senaste 16 åren, det är min vardag och nu är det över. Nog var jag skoltrött på slutet men överlag har jag tyckt det varit spännande. 


Att sluta skolan gav ju också en viss ångest men det löste sig ungefär en vecka innan slutseminariet när jag fick ett telefonsamtal....


Nummer 3: Jag har fått jobb! Att vara en INTJ var tydligen passande för att bli IT-konsult. Så hösten är räddad. Den 31/7 börjar jag på det nya jobbet och kommer förhoppningsvis trivas.Det bästa med att sluta skolan var att jag äntligen kunde börja läsa böcker igen. Den senaste veckan har jag plöjt "Allt för min syster" (som jag fick i present av FS, tack!) och "Små citroner gula"  samt halva "Prime time". När man pluggar har man mycket kurslitteratur och jag har verkligen saknat att läsa något annat. Men nu, nu ska jag läsa ikapp!