Noll koll

Idag upplevde jag en likande situation som Lisa upplevde för nån vecka sen.  Jag och mina vänner åkte ner på stan för att äta lunch och kika i lite affärer. Klockan var strax före 14 och vi blev lite fundersam för att det var så otroligt lite folk på stan. Man kunde knappt se en enda människa men vi antog att det berodde på snöstormen. Vår uppfattning ändrades dock när vi kom in på restaurangen, som vi för övrigt var de enda gästerna på, och kvinnan i kassan knappt tittade på oss utan på en TV på väggen. Aha, hockeyfinal!

Så intresserad är jag av hockey.... jag tyckte iofs att det var trevligt att ha affärerna för mig själv :)

Pysseldags

Pyssel måste vara väldigt underskattat. Jag har nyligen samlat ihop alla mina pysselsaker i ett skåp och har bara väntat på tillfället att få köra igång. Idag var det dags :)

Jag har suttit och klippt, klistrat, skrivit och målat. Det var superkul! Man borde unna sig sådant oftare. Det är lätt att tro att det räcker om man pysslar när man går på dagis och sånt men det gör det inte.

Vad som ökade lyckan var det faktum att jag fick en present av min pappa när jag träffade honom sist. Han kom med en JÄTTEstor träväska som var fylld men pennor av alla olika slag och färger! Vilken lycka!

Det jag pysslade fram var föresten en "Jag är bra-lista". Det tycker jag alla borde göra så passa på att leta fram roliga papper och pennor i helgen och tillverka en lista full med saker som just du är bra på. Det kommer garanterat få dig att må bra!


Alla hjärtans dag

Om en person till säger att Alla hjärtans dag bara är en kommersiell högtid som inte behöver uppmärksammas så börjar jag nog slåss!

Visst utnyttjar affärerna högtiden till max, precis som alla andra högtider men det är faktiskt upp till var och en att bestämma om de vill köpa massa björnar och sånt. För mig är dagen viktig, för att det påminner mig att tala om för alla att jag bryr mig om dem. Och ja, det borde man göra alla dagar men det gör man inte. Nu har man åtminstone en dag där man stannar upp och tänker till en extra gång. Jag tror vi behöver det.

Dessutom gillar jag traditioner, men i år gick mina traditioner åt skogen... och jag erkänner att jag tycker det är jobbigt. Jag vill att min älskling ska vara här och inte på personalsamling..

Nåväl, jag och Daniel försöker intala oss att det egentligen är Alla Hjärtans Dag på fredag... vi får se hur det blir.

Årsmötesdags

Oj, så många kommentarer jag fått på mitt senaste inlägg. Det var roligt!

Jag ska ha era förslag i åtanke när jag funderar vidare på telefonmöten och sånt. Men men... det var inte det jag tänkte skriva om idag utan idag ska jag skriva om föreningsårsmöte.

I kväll har UNF Eldsjälar haft sitt årsmöte och det gick väldigt bra. Jag har återigen förundrats och blivit stolt över "mina" UNFare. Vi gick igenom varje punkt grundligt eftersom det var det första årsmötet för många. När jag kom till ekonomisk berättelse drog jag ett djupt andetag. Det är svårt att förstå en sådan  men det är ju så viktigt! Jag förklarade lugnt och sansat men var endå beredd på den tystnad som uppstår när ingen vågar säga eller inte orkar bry sig om att de inte förstår. Men när jag pratat klart hände nåt spännande. Många utav medlemmarna ställde frågor, hur skulle det vara om vi gjort så istället? Hur skulle det ha sett ut om vi hade haft skulder? Och är det inte så att utgående balans i år är ingående balans nästa år? Jag skuttade av lycka inombords!

Det är kanske svårt att förstå när man inte är kassör men lyckan över att bli ifrågasatt är jättestor :)
Just eftersom det aldrig är någon som orkar engagera sig i ekonomin. Att ta fram en ekonomisk rapport brukar inte vara roligt, idag var det det!

Konstiga saker

Jag har just haft ett telefonmöte med FS. Det var spännande. Jag har aldrig pratat med 12 personer samtidigt någongång. Minst sagt förvirrande skulle jag kunna sammanfatta det med.

Och om jag förstått det hela rätt så var det dyrt också. Jag ska försöka se över det där. Vi kommer kanske inte ha så många telemöten men det borde gå att göra dem billigare och smidigare på nåt vis.
Min taktik är många bäckar små... man måste se över alla kostnader och försöka minska dem. Det kan leda till underverk.

Något annat som är konstigt är att jag fick VG på mikroekonomin. Tappade hakan när jag såg det och började sedan skutta runt. Jag är fortfarande fast besluten om att nationalekonomi är ett dumt teoretiskt ämne med ingen verklighetsanknutning men det är ju skoj att jag kan förstå den iaf :)


Skoltid

Det är "Smells like the 90s weekend " på VH-1 och jag kan inte sluta fundera över hur det kommer sig att låtar kan väcka sådana minnen. Det känns verkligen som att jag är tillbaka på högstadiet.

Just nu är det Torn, den låten spelade vi med vårt tjejband Footsteps. Vi lyckades övertala vår lärare att vi skulle få ha en spelning på skolans tak under en temavecka.  Vi bubbade upp högtalare, förstärkare, trumset osv. upp på taket och genomförde en konsert. I efterhand har våra lärare berättat att det bittert fått ångra vårt lilla äventyr eftersom det fortfarande flera år efter vi slutade på skolan pratades om att man ville spela på taket för det hade minsan någon fått förut :)

Jag är så glad att jag gick på den skola där jag gick, en skola där det uppmuntrades att ta egna initiativ, att ta ansvar för sitt eget lärande. Jag kanske inte kan räkna upp när olika kungar regerade men jag har fått lära mig hur man tar reda på det och ännu viktigare, jag fick lära mig att vara en självständig individ.
Fram för fler sådan skolor tycker jag!