Bandy

Idag ska jag skriva om något som jag kanske inte brukar skriva om, nämligen sport närmare bestämt bandy.

Jag gillar bandy, det är nog den enda sporten som jag egentligen tycker är rolig att följa men nu är jag lite fundersam. SVT24 sände i går matchen mellan VSK och Vetlanda och jag tänkte passa på att ta en paus i pluggandet och titta lite. Jag fick då veta att matchen skulle spelas i 3 * 30 minuter istället för 2* 45  minuter som de brukar göra. Det här var tydligen ett led i ett projekt som skulle göra bandy till en mer publikvänlig sport och jag förstår verkligen inte. Okej, det kan vara lite kallt att stå ute i 45 minuter och med 3* 30 får man två pauser som man kan kila iväg och köpa något varmt på men det kan ju inte vara det viktiga. Föresten har de flesta redan med sig något varmt som man kan dricka under matchen. Ett argument var att det skulle vara lättare för TV att göra attraktiva sändningar eftersom de då har två pauser där de kan ha intervjuer osv men bandy är ju ingen TV-sport. Bandy ska upplevas på plats!

Jag har alltid gillat uppläget på bandy och irriterat mig de få gångerna man tittat på hockey, där tar ju en period slut innan den börjat. Om argumentet för 3* 30 skulle vara för spelarnas skull så kan jag gå med på det, men för publikens skull? Nä, det köper jag inte!

Bokrea

Är det jag som har missat nåt eller brukar det inte vara den stora bokrean i oktober?

Jag saknar den....

Helgens övningar

Dåså, budget-FS är avklarat och alla överlevde utan större skador :)

Jag är väldigt nöjd med helgen, det blev inte alls lika tufft som jag trott vilket berodde på att vi var relativt överens på de flesta utav äskningarna.  Självklart blev det diskussioner men det ska det vara.
Det slutgiltiga resultatet blev bra och jag tror att vi har hittat en bra blandning mellan nyskapande idéer och kontinuitet. Att vi sedan fick 300 000 över när vi var klara som vi kunde lägga på "pengar att söka" och "FS till förfogande" tycker jag var toppen! Det innebär att det finns mer pengar till spännande idéer som kommer dyka upp från olika föreningar och distrikt under året. 


Spännande och roliga saker under helgen

*Jag fick leda mötet under helgen, det var en spännande och ny upplevelse. Dock tror jag att jag passar bättre som kassör än mötesordförande, det där med kontrapropositionsordningar är inte riktigt min grej ;)

* Ätschemat som visade på matdags varannan timme. Min strategi var att hoppa över alla fikastunder för att ev. klara av att hinna bli hungrig mellan övriga måltider.

* Äta Hammarhaj... dock var det inte speciellt gott men det kan också bero på att framåt söndaglunch fanns ingen hunger i syne.

* Marcus, Björn och Eriks fina budgetlåt, den förgyllde!

* Diskutera med NSF:are, vi har mycket att lära av dem och jag hoppas på flera gemensamma grejer.

* Helene som insisterade att bära min resväska ( med kommentaren "När jag varit på kurs en hel helg, tycker jag det är skönt när någon bär min väska" ) tills vi skildes åt på centralen :)

* Träffa de övriga förbunden, vi borde alltid ha våra möten tillsammans tycker jag.


Vad det gäller innebandymatchen så har jag inte engagerat mig så mycket i den, jag hävdar som tidigare att förbundsblandade lag är mycket bättre, varför slåss när man kan samarbeta?

Sen måste jag också slå ett slag för våra underbara generalsekreterare som alltid har koll och fixar & donar så att allt blir bra. Hurra för Lisa, P och Helene!

Budget-FS

Då var det dags då, FS-mötet som alla pratar om med en blandning av uppgivenhet och spänning.
"Det kommer bli tufft" har jag hört massor av gånger och visst, det är klart att det kommer att vara krävande men vi sitter väl inte i FS för att bara klubba igenom saker utan att tänka?
Jag tror att det kommer bli roligt, det finns massor av bra äskningar och idéer som vi ska ta vara på.

Mitt mål med helgen är att försöka se till att vi inte kör fast och upprepar oss hela tiden utan att vi hela tiden siktar framåt. Jag håller också med Marcus (
http://karlsson.blogg.se) i hans tankar om förändring. Jag kan kanske verka konservativ men jag gillar verkligen inte idén "Nu är vi en ny förbundstyrelse, nu ändrar vi allt!" Självklart är det bra med vissa förändringar men samtidigt är det ännu viktigare att vi försöker skapa en kontinuitet, medlemmarna (och alla andra också) måste känna igen sig. Man måste få en chans att lära känna material osv. innan man slopar dem. Det tänker jag också jobba för i helgen.

När det gäller den beryktade innebandymatchen så kommer jag vara en trevlig hejjaklack :) Mina knän gillar inte att det är höst och har bestämt sig för att inte fungera (som vanligt varje höst) så jag avstår.

Nä, nu är det snart dags att ge sig iväg. Önska oss lycka till i helgen!

Stulen parkeringsplats

I förrgår råkade jag ut för något irriterande... jag hade varit ute med bilen och när jag kom tillbaka stod det en bil på min parkeringsplats?!?!?
Som tur är så bor jag precis brevid en affär så jag parkerade där och gick in för att fundera på vad jag skulle hitta på. Jag ringde till flera instanser och de alla svarade samma sak " Du får parkera någon annanstans" Döh! Jag som trodde att jag kunde köra upp ovanpå den där bilen och parkera.....
Så bara så att ni vet, är det helt okej att ställa sin bil på någon annans parkering, det finns ingen som kan göra något åt det.


Nu håller jag på att göra mig iordning inför eftermiddagens/kvällens äventyr. Jag ska på vikingaäventyr med kören. Vi ska sjunga ute på en marknad och sedan gå på gille, det ska bli väldigt roligt trots att vädret inte är så lockande. Jag måste försöka skaffa ytterkläder i vikingastil.  Ha en trevlig kväll!


P.S Jag fick tillbaka min parkering ca 5 timmar senare men i alla fall.

Ta vara på de små sakerna

Idag har jag varit på Aqua Nova i Borlänge (www.aquanova.se) med UNF Eldsjälar. Det var skojigt att plaska runt och återuppleva den fantastiska känslan att åka rutchbana :)
Det är konstigt egentligen vad lite det behövs för att man ska bli lycklig. Man borde försöka ta vara på sådana saker lite mer och då menar jag inte att man ska åka rutchbana varje dag men försöka tänka till lite över de små sakerna.

Man måste öva på att säga att man tycker om folk oftare,
öva på att le åt främlingar och få ett leende tillbaka
eller bara äta något gott och ta vara på tillfället.

Leva mer i nuet helt enkelt :)

Jul?

I dag var jag ute på stan och konstaterade att affärerna börjat plocka fram julsaker..... det känns inte som att det snart är jul. Man behöver ju inte ens ha vantar på sig när man är ute, då kan det väl inte närma sig jul? Oavsett vilket så gillar jag det inte, jag älskar julen men den hör inte hemma i början av november!

Dags att göra lite te, såg ju att handlingarna inför nästa FS-möte kommit upp så nu ska jag läsa lite :)


Lycka är föresten Tracy Chapman