Lucia- årets högtid

I onsdags var jag på luciamorgon i den kyrka som jag själv alltid varit med på lucia i. Det var min gamla kör som lussade vilket gjorde att kände igen en stor del av sångerna. Det är verkligen något speciellt med Lucia. Jag tycker att det är en utav de finaste traditioner vi har. Känns så skönt att få sitta och ta det lugnt en stund  med underbar musik och ljus överallt, otroligt fridfullt och vackert.
För mig skulle de kunna göra 13:e till en helgdag och skicka nån annan "onödig" röd dag istället.

RENAR!

I går åkte jag och min mor till en liten byhåla utanför hemstaden på julkvällsöppet. Det var lite marknad, julmusik och annat mysigt men det bästa av allt var att det var två stycken renar där!
Jag blev väldigt förvånad när jag såg en tomte som var ute och gick med en ren :) Jag vet inte riktigt vad det är med mig och renar men jag blir helt lycklig när jag ser dem. Nog för att de kanske är dumma djur men de är så söta och så mycket jul. Jag var tom tvungen att gå fram och hälsa på den. Så nu har jag klappat en ren och kommer leva på det minnet länge. Kalla mig knäpp, men roligt var det!

Veckans vanligaste kommentar

-Men... du är ju inte solbränd!

Måste man bli solbränd när man varit utomlands en vecka? Och dessutom varit på kurs och inte direkt semester?

Sol, engagemang och trevliga människor

Jag har nyligen kommit hem från Teneriffa. Spenderade en vecka där och fick uppleva det tre absoult bästa sakerna i livet: Sol, engagemang och trevliga människor.

Fick chansen att följa med på en utav  IOGT-NTOs förebyggararresor och är otroligt nöjd. Det var en jättebra kurs där jag fick lära mig en hel del om förebyggande arbete och dessutom ha strategisnack över hur vi ska arbeta förebyggande i framtiden. Stora frågor såsom ”Vad är vår uppgift i samhället?”, ”Hur ska vi skilja oss från vårt moderförbund?”och ”Vilka arenor ska vi finnas på?” stöttes och blöttes om och om igen. Det var givande och jag känner att det var ett bra föerbundstyrelsearbete. Det är lätt att man glömmer bort sitt uppdrag och fastnar i diskussioner om småsaker när det egentligen är detta som vi ska syssla med, dvs. lägga upp stora strategier tillsammans.

 

Solen och allt kursande har gjort underverk på min inre energi. Jag är mer peppad än jag varit på länge och skulle väldigt gärna vilja satsa allt på UNF-arbete just nu men det går ju tyvärr inte.

 

Jag fick också möjlighet att lära känna en hel del utav UNFs personal på ett mer personligt plan, vilket är jätteviktigt för vårt arbete. Nästa gång det ordnas en förebyggarresa hoppas jag att vi får med fler ideella ute i landet.