Leva för att jobba eller jobba för att leva

En grabb sa nyligen till mig att jag verkligen är en sådan som lever för att jobba, inte jobbar för att leva. Jag tycker det var ett intressant påstående. Det ligger väl en viss sanning i det men jag anser snarare att jobbet är en ganska stor del av ens liv. Jag ska spendera minst 40 timmar där varje vecka. Då måste det väl vara ett ställe som jag trivs på? Så mycket tid som jag ändå spenderar där måste jag ju se till att det är ett ställe där jag utvecklas. Jag kan ju inte enbart utvecklas och ha roligt på min fritid. Då är det väl bättre att ha roligt på arbetstid också.


Och roligt på arbetstid har jag verkligen, kanske inte alltid med arbetsuppgifter (som det varit lite dåligt med på senaste tiden, men det börjar lossna och det är kul) men jag har trevliga arbetskamrater.

Jag och min kollega blev anklagad för att bete oss som syskon vid två oberoende tillfällen i går. Jag vet inte, men i min värld är det fullständigt normalt att tävla om vem som kan slänga in matlådan i micron först och om man misslyckas, puffla på varandra en del.  Alla kanske inte håller med, men det piffar upp vardagen. Och vad gäller utveckling på jobbet vet jag inte vart jag ska börja, det går bra nu helt enkelt.


Men jag har ändå tagit till mig av kritiken att leva för jobbet eftersom jag vet att jag haft en förmåga att tokjobba i veckorna och sedan leva ut på helgerna. Nu har jag skärpt mig och försöker att hinna med saker på vardagarna också. Det har bland annat resulterat i besök till 1 på nätterna och på tok för lite sömn. Jag ska försöka hitta någon balansgång. Annars är väl kören det bästa som händer i veckorna. Jag har hittat en kör som jag verkligen trivs med, det är en utmaning och en hel hög trevliga, nya människor. Men helgerna är ju ändå fortfarande det bästa. Älskar allt resande som jag gjort den här hösten. De närmsta två veckorna står 4 större städer på tur och resväskan är alltid packad för nya äventyr. Mmm.. I love it!


Singstar hela natten

Egentligen är det kanske ganska dumt att spela singstar hela natten när man ska till jobbet dagen efter... Men ojoj, så roligt det är. Det var längesen jag spelade det men i går sjöng vi så väggarna skakade. Åh, lycka!


Det har kommit ett nytt singstar, någon som vill köpa en present till mig? ;)


Brysselrapport

Brysselresa var det ja... trots en lite kaotisk start så blev det en toppenhelg. Vi kombinerade turistande med bara lugnt häng. Jag är dålig på att sammanfatta i flytande text så jag kör punktlista istället:


  • Musikinstrumentmuseum (världens längsta ord?)- Ett stort museum med massor av gamla instrument. Inte hade jag någon aning om att det fanns så många olika sorters fioler till exempel. Man fick promenera runt med trådlösa hörlurar som gjorde att när man stannade vid en monter fick man höra just det intrumentet. Skoj!

  • The Tea house - Både jag och Andreas blev kära i det här stället. Fikatraditionen är inte så stark i Bryssel men vi lyckades tillsist hitta ett litet teställe. Harmonisk inredning, trevlig personal och plats för bara runt 12 personer gav det en mysig atmosfär. En meny med säkert 100 olika sorters teer och dessutom varma scones med det mycket onyttiga clotted cream gjorde kärleken total.

  •  Jacques Brel - Det gör skönt ont i hela hjärtat att lyssna på den här mannen och tyvärr var utställningen på hans museum stängd men vi fick iaf ett litet smakprov. Nästa gång så...

  • Promenader, promenader och åter igen promenader- Jag tror vi gick flera mil under den här helgen. Helt underbart att bara suga in miljön, pulsen, arkitekturen, människorna, språket... att hänga på ställen man känner igen och gillar men också att upptäcka nya ställen. Att det dessutom var riktig höst med sol och inte snålblåst & regn gjorde ju inte saken sämre.

  • Shopping - Jag var inte på sånt shoppinghumör men var ju tvungen att åtminstone köpa några ton choklad till nära och kära. Tur att jag hade en sån bra guide med mig för det är inte enkelt när varannan butik är choklaterier...

  •  Allmänt mys - Bland det bästa är ju såklart att bara få ta det lite lugnt, att prata, busa, läsa, skratta, äta god mat och bara vara.


Ge mig mer storstad!


Avundsjuk medarbetare?

Ringde till min frisör och en medarbetare svarade. Jag försökte boka tid och hon svarade
-Nja, det blir ju lite svårt. Han kommer ju och går som han vill.

Det känns som hon var lite irriterad på sin chef och lät det lysa igenom ganska mycket.  Det är farligt sånt där när man har serviceyrken. Han skulle dock ringa upp mig så vi får väl se om jag blir av med trollfrisyren....