När vindarna vänder

För ett tag sen var den största nyheten i lokalpressen att en katt klättrat upp i ett träd och vägrade komma ner, oavsett vad man gjorde. Sen dök pressmeddelandet upp. Pressmedelandet som vände upp-och-ner på så mångas tillvaro. Var femte person på företaget varslades, ca 1000 personer riskerade att förlora sitt jobb i vår lilla stad.
Det är konstigt hur snabbt allt kan vända, plötsligt var vår stad i fokus på alla stora tidningar och vart man än vände sig i staden så diskuterade alla samma sak, hur ska det gå nu?


Vår stad är väldigt beroende, det handlar inte bara om de här personerna och deras jobb. Många undrar också hur det ska gå för hotellbranschen, resturangerna och de där dyra lägenheterna som man håller på att bygga, vem ska flytta in i dem? Plötsligt kunde man läsa om en stad i sorg, en utrotningshotad stad. Jag vet inte om det är så illa. Man vet inget om framtiden och om 6 månader kanske konjunkturen har vänt. Men det får en i alla fall att tänka till, att känna sig hotad fastän man inte är direkt berörd. Det här är en bruksort, det märktes verkligen då.


Själv kan jag inte låta bli att undra hur det gick med katten...


Klagokör

Det finns en populär grej som så många andra, spridits på nätet. Fenomenet kallas klagokör eller complaints choir.
Det går ut på att folk får klaga på en massa saker och att man sedan tonsätter dessa klagomål. SR Gävleborg har fångat upp idén och samlade in klagomål under förra veckan. De skrev sedan ihop en text om min kör fick äran att framföra denna live i lördags. Vill du höra hur det lät? Kolla här:

http://www.sr.se/cgi-bin/gavleborg/program/index.asp?ProgramID=3308